Over Klaasjan

Hi,

Klusser Klaasjan

Klaasjan, doe-het-zelver en blogger

Ik ben Klaasjan en ik ben gek van klussen en doe-het-zelf projecten.

Dat terwijl ik twee linkerhanden heb. Maarja, soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Ik vind het gewoon geweldig om na mijn drukke baan (waarin ik veel achter een beeldscherm zit) thuis bezig te kunnen zijn met mijn handen. Mijn andere hobby’s zijn ook allemaal wat minder intensief; ik hou van boek lezen en kijk graag met vrienden een film.

Het klussen geeft me zoveel voldoening dat ik er over ben gaan bloggen. Mijn doel hiermee is om mijn enthousiasme over te dragen aan anderen. En om te laten zien dat je, ook al heb je twee linkerhanden net als ik, prima zelf dingen kan creëren.

Je zult wel gemerkt hebben dat ik helemaal gek ben van de bouwtekeningen van Fred Schouten. Naast de juiste gereedschappen zijn het deze bouwtekeningen die er voor zorgen dat ik plezier blijf houden aan mijn projecten.

Ik link naar hem omdat ik hem ook wil steunen én omdat zijn advertenties op mijn website er voor zorgen dat dit blog kan blijven bestaan!

Anderen inspireren

Ik denk dat juist omdat ik van mezelf helemaal niet handig ben, de juiste persoon ben om anderen te inspireren niet bij de pakken neer te zitten. Klussen heeft zonder overdrijven zo’n helende/bevrijdende/hoofd-leegmakende werking dat ik dat iedereen wel wil toewensen.

Ik hoop dat ik met mijn blog ook voor jou hierin kan bijdragen. Ik heb nog niet echt een idee hoeveel mensen mijn blog ook daadwerkelijk lezen.

Als je het leuk vindt mag je daarom altijd hieronder een berichtje achterlaten. Ik zou dat echt waarderen omdat het mij weer motivatie geeft om anderen te motiveren!

Veel plezier met jouw klusprojecten!

Klaasjan

Ps.

Laatst bedacht ik me ineens dat er vast veel klussers op zoek zijn naar gratis bouwtekeningen en die ik via mijn blog kan helpen! Ik ben al veel gratis bouwtekeningen tegengekomen, maar ze zijn niet allemaal van goede kwaliteit.

In het verleden als ik gratis bouwtekeningen tegenkwam die wel voldeden aan mijn eisen, dan gebruikte ik ze en gooide ze later weer van de computer af.

Nu ga ik de bouwtekeningen die ik tegenkom opslaan in een aparte map en mail ik ze naar de mensen die ze graag willen hebben.

Als je ook op de lijst wilt komen moet je hieronder je e-mailadres achter laten en dan zorg ik dat het in orde komt 🙂 Ik zal je na aanmelding ook even laten zien waar je nu direct meer dan 10.000 bouwtekeningen kunt downloaden.

2 Comments on “Over Klaasjan”

 1. Hallo Klaas Jan,
  Ipv enkel m’n Email address in the vullen voor jouw gratis bouwtekeningen, vind ik het wel zo aardig om een persoonlijke reactie te geven.
  Ik herken een aantal dingen o.a. dat ik ook twee linker handen heb, maar desondanks graag wil klussen 😉
  Echter het ontbreekt mij aan ervaring (timmerwerk, houtconstructies) en goede ideën of bouwtekeningen voor bv een lounge bank, tuinstoelen of een werkbank…
  Ik heb net jou blog ontdekt en vind jou enthiousasme inspirerend, dus vandaar dit berichtje om je te bedanken en aan te moedigen hiermee door te gaan.
  Vriendelijke Groet
  Marc Peters

 2. Leuke bouwtekening maar ik ben op zaak naar de bouwtekening voor een kippenhok. Zou je die als eerste kunnen sturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *